Uputstva

Prozračivanje travnjaka – zašto,kad i kako uraditi ?

Ako ste zainteresirani za to da vaš vrt izgleda sjajno, onda ste možda već čuli za prozračivač travnjaka. Ali što je zapravo to i je li prozračivanje vašeg travnjaka vrijedno truda? Prema Cambridge rječniku, pojam “prozračivati” znači “koristiti mašinu ( alat ) za razbijanje i uklanjanje neželjene trave ili biljaka koje prekrivaju površinu travnjaka”. Drugim […]

Kako kupiti / naručiti ? – > Kupovina na web shopu putem kartice ( jednokratno + kupovina na rate )

Poštovani, Snimili smo video u kojem možete vidjeti korak po korak kako obaviti kupovinu na našem web shopu. Za eventualna pitanja i nejasnoće nas kontaktirajte putem stranice KONTAKT 

Oštrenje lanca motorne pile

Naučite pravilno naoštriti lanac motorne pile i produžite vijek trajanja pile. Također,oštar lanac rezultira manjom potrošnjom , većom efikasnosti i uštedom novca.

Montiranje silka na trimer STIHL FS 55 AutoCut 25-2 glava — Mounting trimmer line on STIHL —

U videu mozete pogledati kako izgleda montiranje silka na glavu AC 25-2 STIHL FS 55 trimera. Ove upute također vrijede i za STIHL AC 40-2 i AC 46-2glavu

Pokretanje trimera STIHL FS 55, 38, 45) paljenje hladan start — Starting/running STIHL trimmers —

U videu iznad mozete vidjeti kako pravilno da upalite Vaš STIHL trimer. Uputstvo se odnosi na trimere STIHL FS 38, FS 45 i FS 55.

Montiranje noza i kruzne pile na STIHL FS 120 FS 250 — Mounting knife circular blade on FS 120 FS 250 —

Video je jako važan kako ne bi došlo do oštećenja prenosa trimera. U videu mozete pogledati kako izgleda montiranje trokrakog noža na trimer STIHL FS 120. ( identično je za STIHL FS 250 ). Jako slično je i sa ostalim modelima STIHL trimera kao što su FS 360, FS 450, FS 460…

Najjednostavnije motanje silka na trimer STIHL FS 38 FS 45 FSE 62 — Refill STIHL FS 38 AC 5-2 —

U videu mozete pogledati kako izgleda najjednostavnije montiranje silka za manje STIHL trimere. U videu je prikazano montiranje na glavu AC 5-2 STIHL FS 38 trimera. Ovo vrijedi i za STIHL FS 45,FSE 62…. Kao i za sve ostale trimere koji koriste AutoCut glavu 5-2.

Primjena PolyCut glave na STIHL FS 38 trimeru — Using PolyCut head 6-3 on STIHL FS 38 —

U videu Vam predstavljamo novi proizvod iz naše prodavnice. Idealan za trimere koji nemaju mogućnost montiranja metalnog noža, kao i na jače trimere.

Problem sa paljenjem motorne pile / motorka nece da upali — How to fix flooded chainsaw —

U videu iznad mozete pogledati kako rijesiti problem paljenja. Kad motorna pila bude previse puta pokusana upaliti na pogresan nacin – tad je pila presaugana.

Pravilan start/pokretanje/paljenje motorne pile STIHL — HOW TO START CHAINSAW —

U videu mozete pogledati kako po pravilima proizvođača da upalite motornu pilu. Kako radi zaštite prvenstveno Vas, a također i očuvanja uređaja.